The Colorfield Performance gestart

Donderdag 15 april 2021 zijn op het Evenemententerrein in Park Lingezegen (Elst, GLD) de eerste 6 kunstenaars aan The Colorfield Performance 2021 gestart. The Colorfield Performance is een uniek tijdelijk kunstwerk waar kunstenaars uit binnen- en buitenland aan werken. Zij beschilderen, verspreid over de zomer, ruim 500 panelen die samen één groot kleurrijk kunstwerk vormen!

Bekijk de video, klik hier

Van 15 april tot en met 31 augustus werken er elke dag 6 kunstenaars aan een paneel. Zij werken van 9:30 tot twee uur voor zonsondergang, ieder aan één van de 500 panelen. Op maandag en dinsdag wordt er niet gewerkt, maar kan het kunstwerk wel bekeken worden. Van 1 september tot en met 1 oktober is het volledige kunstwerk nog een volle maand te bewonderen.

Alle 500 panelen worden gedurende de zomer, door één kunstenaar, in een dag kleurrijk beschilderd. Samen vormen de beschilderde panelen één groot kleurenveld.

“Het is echt een mega-kunstproject dat zich de komende maanden gaat vormen. Elke dag zie je het project groeien. En dat allemaal dankzij de kunstenaars die al hun creativiteit loslaten op hun paneel”, aldus Dirk Hakze, monumentaal vormgever en beeldend kunstenaar, en dé drijvende kracht achter The Colorfield Performance. Na eerdere succesvolle edities van The Colorfield Performance in Sloten en op het strand van Schiermonnikoog, staat hij nu aan de wieg voor The Colorfield Performance in Park Lingezegen.

Voor meer informatie over het project klik hier