Kunstroute Elst

Elke 2 jaar staat Elst in het teken van Kunstroute Elst, waarbij Overbetuwse kunstenaars hun werk aan het publiek presenteren. De Kunstroute biedt ook een unieke gelegenheid om direct werk van de betrokken kunstenaars aan te kopen. De Kunstroute is een initiatief van Stichting Art Overbetuwe en wordt georganiseerd door de werkgroep Kunstroute.

Werkgroep Kunstroute 2019

Joke Visser, Elly van Heeswijk, Jos de Jong en Hester Ouborg

Kunstroute 2019 ‘Wat verbeelden wij (ons)?’

Op zaterdag 21 en zondag 22 september 2019 was de 4e Kunstroute Elst. Op 9 locaties was een variatie aan beeldende kunst te zien van in totaal 40 kunstenaars; van schilderkunst tot keramiek, van beeldhouwwerken tot glaskunst. Theater De KiK was dit jaar het startpunt. Het plein voor dit Theater was tijdens de Kunstroute speciaal ingericht als Kunst- en Cultuurplein.

Het thema van de Kunstroute 2019 was Wat verbeelden wij (ons)? Speciaal voor deze Kunstroute is een kleurrijke brochure van 32 pagina’s samengesteld met foto’s van de kunstwerken en informatie over de 9 locaties.

Tekst flyer Wat verbeelden wij (ons)?

Kunstroute in Elst 21 en 22 september 2019

Op zaterdag 21 en zondag 22 september 2019 staat Elst weer in het teken van de tweejaarlijkse Kunstroute. Voor de 4e keer presenteren Overbetuwse kunstenaars hun werk aan het publiek. Op 9 locaties is een variatie aan beeldende kunst te zien van in totaal 40 kunstenaars; van schilderkunst tot keramiek, van beeldhouwwerken tot glaskunst. Theater De KiK is dit jaar het startpunt. Het plein voor dit Theater is tijdens de Kunstroute speciaal ingericht als Kunst- en Cultuurplein.

De 9 locaties in Elst vormen een levendige, laagdrempelige omgeving waar jong en oud van kunst kan genieten. Op elke locatie zijn meerdere kunstenaars aanwezig om u te woord te staan. De Kunstroute biedt een unieke gelegenheid om direct werk van de betrokken kunstenaars aan te kopen. Alle deelnemende locaties zijn op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur geopend. De Kunstroute is een initiatief van Art Overbetuwe.

Opening

De Kunstroute wordt op vrijdag 20 september om 17.00 geopend door wethouder van Cultuur, Dimitri Horsthuis-Tangelder in Theater De KiK met een bijdrage van leerlingen van Balletschool Babs. Bezoekers krijgen meteen al een voorproefje van het werk, dat tijdens de Kunstroute te zien is; in De KiK is van elke deelnemende kunstenaar één kunstwerk te zien.

Thema en brochure

Het thema van de Kunstroute is Wat verbeelden wij (ons)? Speciaal voor deze Kunstroute is een kleurrijke brochure van 32 pagina’s samengesteld met foto’s van de kunstwerken en informatie over de 9 locaties. Ook is er een plattegrond opgenomen met een aantrekkelijke (fiets)route. De brochure is vanaf 1 september voor slechts 2 euro verkrijgbaar bij Bruna Elst, Theater De KiK en tijdens de Kunstroute op de 9 locaties. Voor de digitale plattegrond klikt u hier.