Liesbeth Brinkhuis

“Veelzijdigheid …. waarom een ding doen als je meer kunt en leuk vindt.”

www.liesbethbrinkhuis.nl
liesbeth@bbenb.nl

Schilderijen

Abstract expressionistisch, zo wil ik mijn werk omschrijven. Aardetinten, organische vormen en texturen hebben mijn voorkeur. Deze “True colors” zijn mijn handelsmerk. Ik speel met verf en diverse materie. Vanuit een improviserende stijl laat ik me leiden door voorliggende en overheersende emoties en indrukken. Dat maakt dat ik groot werk, vanuit beweging en onbevangenheid.

Voor de afwisseling maak ik ook graag kleurrijke series. Daarin komen de indrukken van mijn reizen naar o.a. Zuid Amerika, Australië en Afrika terug.

Beelden

Naast schilderen werk ik ook driedimensionaal. Het zijn twee liefdes die elkaar soms verdringen maar ook goed samen gaan. Het begint met interessant materiaal en vage ideeën over wat ik wil maken. Mijn beelden in steen zijn organisch abstract. Ik ga “in gesprek” met het materiaal en op zoek naar de spanning van lijnen en de contrasten van het ruwe materiaal en de bewerkte vorm. Ieder beeld moet verrassen, niet alleen mijzelf maar ook de kijker. Ik geniet enorm van het fysieke werk van beeldhouwen. Het geeft een kick om te werken in stenen die zich niet zomaar gewonnen geven. Blij word ik van het vormgeven met hamer en beitel in harde en weerbarstige steen.

Naast het werken met steen vind ik het uitdagend om andere driedimensionale objecten te ontwikkelen. Vanuit een wens om groots en ruimtelijk te willen werken experimenteer ik door diverse materialen aan elkaar te koppelen.