Ilse Aarsman volgde haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Utrecht, daar is haar liefde voor het model ontstaan. Vrouwen voeren de boventoon op de vaak grote doeken en tegenwoordig ook in de beeldhouwwerken.

De schilderijen hebben een sterke kracht door de werking van het licht en een warm en helder kleurgebruik. Voor het meest recente werk is Aarsman geïnspireerd door de natuur. Krachtig neergezet met paletmes in heldere kleuren lijkt het alsof het beweegt. Je moet zoeken naar het beeld, de bloem, het blad.

In een prachtig landelijk gelegen monumentale boerderij aan de rand van Elst (tussen Arnhem en Nijmegen) is haar atelier. In deze inspirerende omgeving geeft zij cursussen schilderen en beeldhouwen.

Naast de reguliere cursussen is er een ruim aanbod aan workshops voor volwassenen en kinderen. Deze zijn zeer geschikt als teamuitje, familiedag, kinderfeestje of een bijzondere activiteit in werk- of privésfeer. Ieder kwartaal verschijnt een digitale nieuwsbrief. Aanmelden kan per mail.