Ilse Aarsman (1964) volgde haar opleiding aan de Academie voor Beeldende kunsten te Utrecht, daar is de liefde voor het model schilderen ontstaan. Vrouwen voerden lang de boventoon op de grote doeken.

Het recente werk van Ilse Aarsman zijn schilderijen, die zij maakte tijdens reizen door de Alpen en Toscane. Krachtig neergezet met een losse toets, lijkt het alsof het landschap in beweging is. De landschappelijke taferelen appelleren aan de verbeelding van de toeschouwer. Het laatste werk neigt zelfs naar volledige abstractie. Je moet zoeken naar het beeld, de lucht, de bergen. De schilderijen hebben een sterke kracht door de werking van het licht en een warm en helder kleurgebruik.

In een prachtig landelijk gelegen monumentale boerderij aan de rand van Elst (tussen Arnhem en Nijmegen) is haar atelier. In deze inspirerende omgeving geeft zij cursussen schilderen en beeldhouwen.

Naast de reguliere cursussen is er een ruim aanbod aan workshops voor volwassenen en kinderen. Deze zijn zeer geschikt als teamuitje, familiedag, kinderfeestje of een bijzondere activiteit in werk- of privésfeer. Twee keer per jaar verschijnt een digitale nieuwsbrief. Aanmelden kan per mail.