Ewald Sorbi

Atelier Ewald Sorbi, Kerkstraat 1 – Zetten

info@ewaldsorbi.nl
www.ewaldsorbi.nl
0488 45 48 46 of mobiel 06 13 44 36 42

‘Gespannen stilte’, zo kunnen mijn schilderijen misschien wel het best worden getypeerd. Ik schilder naar de werkelijkheid, maar neem daarbij geen genoegen met een eenduidig beeld. Ik wil bij de toeschouwer een gevoel van spanning en het vermoeden van een verhaal oproepen.

Ik doe mijn inspiratie veelal op uit wat ik in mijn directe omgeving waarneem. Maar wie zoekt naar een realistische weergave komt bedrogen uit. Ik ben namelijk niet uit op een kopie van de werkelijkheid. Liever manipuleer of reconstrueer ik datgene dat ik waarneem en laat ik elementen weg of voeg er juist weer andere aan toe. Zo schep ik mijn eigen werkelijkheid, maar wel een die voor de toeschouwer heel herkenbaar overkomt.

Dat levert vaak schilderijen op die enigszins vervreemdend overkomen en daarmee een spanning oproepen. Stilte, verval, verlangen, leegte, verrassing, humor en (zelf)spot zijn daarbij terugkerende thema’s.

Mijn werk is geregeld te zien bij verschillende galeries in het land. Daarnaast exposeer ik in mijn atelier, een voormalige bewaarschool in Zetten, dat u op afspraak kunt bezoeken. En omdat deze ruimte daarvoor zo geschikt is organiseer ik er ook exposities van en voor andere kunstenaars. Een paar keer per jaar is een verrassende expositie te zien van een collega. Meer informatie daarover treft u aan op mijn website.