Creatief Collectief Elst

www.creatiefcollectiefelst.nl

info@creatiefcollectiefelst.nl

06 19324660

Stichting Creatief Collectief Elst (CCE) is een kleinschalig cursuscentrum in Elst. Docenten werken samen met enkele vrijwilligers aan een kwalitatief goed en betaalbaar cursusaanbod. Naast creatieve cursussen is er ook een aanbod van  kunstgeschiedenis in de vorm van korte cursussen en Kunstmatinees op zondag. Goed bekend en bezocht zijn de thema-avonden die in de Bibliotheek van Elst worden georganiseerd. Deze hebben meestal een thema uit de kunstgeschiedenis als onderwerp. Maar soms vertelt een kunstenaar over zijn inspiratie en werkwijze.

Het aanbod van creatieve cursussen bestaat uit schilderen, keramiek, beeldhouwen, aquarelleren, mozaïek, Tiffany, collages maken en kindertekenen. De meeste docenten zijn ook werkzaam als kunstenaar en sommige van hen geven op meerdere plaatsen les. CCE streeft er naar elk jaar het cursusaanbod uit te breiden met een aansprekende korte of lange cursus.

Docenten en vrijwilligers vinden het belangrijk om te werken aan de verbinding tussen de verschillende groepen cursisten. Ze doen dat door middel van een nieuwsbrief die zo’n zes keer per lesjaar uitkomt, de Facebook groepspagina, de eerder genoemde thema-avonden en de cursistenexpositie aan het einde van het lesjaar. Ook vinden zij het belangrijk dat mensen met weinig inkomen aan cursussen kunnen deelnemen. Houders van de Gelrepas kunnen bijvoorbeeld jaarlijks met 50% korting deel nemen aan een cursus.

Is je interesse gewekt? Om les te gaan volgen of je als docent aan te sluiten bij CCE? Neem een kijkje op onze website, schrijf je in voor de nieuwsbrief of bel ons!