sep
25
vr
Is schrijven een kunst? In gesprek met schrijver Thomas Verbogt @ Theater De KiK
sep 25 @ 20:00
Is schrijven een kunst? In gesprek met schrijver Thomas Verbogt @ Theater De KiK

Is schrijven kunst?

In gesprek met schrijver Thomas Verbogt

Tijdens het Kunst- en CultuurCafé van vrijdagavond 25 september in Theater De KiK, gaan we in gesprek met schrijver Thomas Verbogt. Vindt hij schrijven een vorm van kunst? Of is het iets dat iedereen kan leren? Natuurlijk spreken we ook over zijn inspiratiebronnen, zijn passie voor schrijven en zijn nieuwste boek.

De organisatie van het Kunst en CultuurCafé (KCC) gaat als eerste in gesprek met Thomas. Tijdens dit onderhoud komen onderwerpen voorbij over het schrijfproces, kun je het leren, hoe je jezelf als schrijver blijft ontwikkelen en is schrijven eigenlijk wel een kunstvorm, zoals schilderen en beeldhouwen?

Daarna sluit Vincent Bos aan. Hij interviewt Thomas vanuit zijn journalistieke achtergrond en persoonlijke belangstelling voor de columns van Thomas Verbogt in de Gelderlander. Ook het publiek krijgt voldoende tijd om vragen te stellen. En vanzelfsprekend draagt hij voor uit zijn nieuwe boek “Als je de stilte ziet”. Na afloop signeert Thomas zijn boeken in de foyer van Theater De KiK.

Datum: vrijdag 25 september om 20:00 uur.

Locatie: Theater De KiK, Dorpsstraat 39 in Elst (ingang achter de Hema).

Kaarten zijn €9,– incl. drankje en te reserveren via www.theaterdekik.nl

 

Kunst- en CultuurCafé Overbetuwe (KCC) is onderdeel van Stichting ArtOverbetuwe en staat voor inspiratie en ontmoeting. Het is laagdrempelig en bedoeld voor alle kunst- en cultuurliefhebbers in de gemeente Overbetuwe. Voor informatie en nieuwsbrief mail naar kunstencultuurcafeoverbetuwe@gmail.com.

okt
30
vr
Filmvertoning RK Veulpoepers BV – De Hippies van Beek @ Theater de Kik
okt 30 @ 20:00

Tijdens het Kunst- en CultuurCafé van Art Overbetuwe, op vrijdag 30 oktober draaien we de documentaire van de folkband ‘De Veulpoepers’. De film start om 20:00 uur en aansluitend is er tijd voor een gesprek met een van de regisseurs, Joris Hendrix uit Elst en met bandleider Zjef Naaijkens. Kaartjes zijn €9,00 incl. drankje en te reserveren via www.theaterdekik.nl

In de jaren ’70 ontstaat in Hilvarenbeek De Veulpoepers: een feestelijke, strijdlustige folkband met linkse idealen. Ze zijn wereldberoemd in Brabant. Ze spelen op elk dorpsfeest en elke demonstratie. Hun grootste hit is D’n Egelantier. Rondom de Veulpoepers ontstaat een beweging die de socialistische idealen in de praktijk brengt door het oprichten van bedrijfjes, communes en een Tilburgse concertzaal die we nu kennen als 013. Als in 1996 een reünie uitmondt in een stevige ruzie, valt het doek definitief voor dit bonte gezelschap.

De documentaire RK Veulpoepers BV, de Hippies van Beek gaat over de opkomst, het ongekende succes en de ondergang van één van de meest dwarse en spraakmakende bands die Nederland gekend heeft. De film gaat over volwassen worden en over hoe hechte vriendschappen uit elkaar spatten door groeiende tegenstellingen en eigenbelang. De muzikanten blikken terug op hun gloriedagen en hun pijnlijke ondergang.

Kunst- en CultuurCafé Overbetuwe (KCC) is onderdeel van Stichting Art Overbetuwe en staat voor inspiratie en ontmoeting. Het is laagdrempelig en bedoeld voor alle kunst- en cultuurliefhebbers in de gemeente Overbetuwe. Voor informatie en nieuwsbrief mail naar kunstencultuurcafeoverbetuwe@gmail.com.

dec
18
vr
KCC Oudejaarsborrel @ Theater de Kik
dec 18 @ 18:00

We sluiten het jaar af in de foyer van Theater De KiK.

Reserveer de datum, maar e.e.a. onder voorbehoud van de coronamaatregelen