Young Artists Overbetuwe

Wanneer:
25 maart 2022 hele dag
2022-03-25T00:00:00+01:00
2022-03-26T00:00:00+01:00
Waar:
Theater De kiK
Dorpsstraat 39
Elst
Kosten:
Gratis
Contact:
Kunst- en CultuurCafe
Opening en expositie van Bram Groeneveld en Jeroen Pronk
Theater De KiK, vrijwillige bijdrage.
Kijk voor openingstijden in de nieuwsbrief van maart

Onze gemeente barst van de creatieve mensen. We merken wel dat de avonden die we organiseren vooral door de wat oudere kunstliefhebber bezocht worden. Tijd dus voor een wat jongere generatie om zich te presenteren en hopelijk ook om een wat jonger publiek aan ons te binden. Op 25-26-27 maart aanstaande presenteren de Overbetuwse kunstenaars Bram Groeneveld en Jeroen Pronk zichzelf, maar vooral hun werk. Hieronder kun je alvast even kennismaken. En wat voor een motto’s hebben deze mannen!

 

Het werk dat ik, Bram Groeneveld, maak als kunstenaar is de laatste paar jaar vaak simpel en kinderachtig. Dat vind ik leuk. Ik probeer het werk er liefdevol uit te laten zien. Ik zie vaak dat het bij mensen een glimlach opreotp. Het ziet er ook een beetje dom uit dat doe ik opzettelijk.
Ik ben op de kunstacademie met een serie tekeningen van glimlachende bloemen afgestudeerd. Ik kon eigenlijk heel realistische steenlandschappen enzo schilderen, maar in stenen zit niet zoveel leven en het werd saai. Wat ik in De KiK wil laten zien is een verzameling werken uit de afgelopen twee jaar. Op deze manier werken houdt het kunstenaarschap plezierig. Ik weet zeker dat het dat ook uitstraalt. Kijk zelf maar!

 

 

 

Ik ben Jeroen Pronk, 32 jaar oud en opgegroeid in Andelst. Waarschijnlijk kent u me onder de naam Pronk-Stukken. Op jonge leeftijd heb ik mijzelf altijd al geinteresseerd in de kleurrijke en complexe vormen van verschillende graffiti schilderingen die overal langs de weg te zien waren. Ik heb jaren ervaring opgedaan op straat met het aanbrengen van graffiti. Ik heb een tijdje op de academie gezeten. De schildertechnieken die ik daar geleerd heb ging ik combineren met spuitbus technieken. Daarnaast ben ik verschillende materialen gaan combineren en inmiddels maak ik ook werk voor aan de muur. Hierbij vind ik het leuk om de straatstijl terug te brengen naar een schilderij.

The streets need more colours!!!!