Extra DeMagieVanVerbinding

Wanneer:
8 april 2022 @ 20:00
2022-04-08T20:00:00+02:00
2022-04-08T20:15:00+02:00
Waar:
Theater De kiK
Dorpsstraat Elst
Kosten:
€ 7,50

Wie zijn Wij zonder Verbindingen?
Lezing en Performance-Concert door Rob Sweere, beeldend kunstenaar

Een object is pas een kunstwerk als de verbinding met de toeschouwer wordt gelegd. Is een mens pas een mens als die in contact komt met een ander mens? Kunnen wij bestaan zonder verbonden te zijn? En waarmee verbonden? Met elkaar, de lucht, de aarde, de bomen, het kikkervisje?

De avond bestaat uit twee onderdelen:
Vóór de pauze zal Rob Sweere aan de hand van zijn kunstwerken en projecten vertellen hoe verbindingen een essentiële rol spelen in zijn kunstenaarschap. Hij vertelt over de inhoudelijke achtergronden van zijn projecten en hoe die zich vertalen in zijn kunstwerken.
Tijdens de corona-periode waarin alle tentoonstellingen en projecten in binnen- en buitenland waren gecanceld heeft Sweere in zijn atelier meerdere nieuwe projecten ontwikkeld.
Na de pauze zullen we deze in de theaterzaal kunnen ervaren. Hij zal daar namelijk een performance geven met klank-landschappen die hij geheel met zijn eigen stem maakt. Een geluidsreis over de wereld: SOUNDSOURCING op zoek naar de bron van geluid.
Tegelijkertijd zullen op het grote scherm in de zaal de nieuwste foto’s van Sweere te zien zijn: DREAMSCAPES, foto’s van landschappen gemaakt op een grote tafel in zijn atelier.

Deze lezing met Performance-Concert is onderdeel van het Kunstproject DeMagieVanVerbinding, dat wordt georganiseerd door Stichting Raamwerk Zetten en vindt in Theater de KiK plaats in samenwerking met Kunst- en Cultuurcafé Art Overbetuwe.

Tickets á € 7,50 incl. drankje zijn te bestellen via www.theaterdekik.nl